Menu Uno designsysteem 5.3.5

Content

Content

Een pagina bestaat altijd uit .content blokken. Binnen de contentvlak kun je de pagina beginnen met een intro .content__header. Je kunt het contentblok op de volgende manier aanpassen:

  • Met een witte achtergrondkleur .content--background
  • Met een extra witruimte voor contentpagina's .content--large-padding
  • Content uitvullen zonder marge aan de zijkant .content--wide

De class .content-background wordt in versie 6.0 niet meer ondersteund.

Deze is vervangen door .content--background en deze plaatst je naast .content. Op deze manier .content .content--background. De div met .content-background is overbodig en kun je verwijderen.

Subkop

Inhoud van de pagina

Content Header

De meeste pagina's beginnen met een intro. Deze bevat de titel van de pagina met een korte introductie. De titel & de introductie paragraaf worden geplaatst in een header element met de class .content__header. Het intro blok bevat ook de eventuele .backlink.

Terug

Titel

Intro tekst

Content extra witruimte

Op grotere schermen kan het wenselijk zijn een extra kolom witruimte aan de linker en rechter kant van het content vlak toe te voegen. Hiervoor moet op de .content tag een class worden toegevoegd .content--large-padding.

Subkop

Inhoud van de pagina

Content uitvullen

Voor o.a. medewerkersschermen kan het juist wenselijk zijn om minder witruimte tussen de verschillende content blokken te hebben. De padding aan de linker en rechter zijde van content blokken kan worden verwijderd door de modifier .content--wide toe te passen. Tabellen en componenten worden dan strak tegen de rand van het content vlak geplaatst.

De class .content--compact wordt in versie 6.0 niet meer ondersteund.

Je kunt .content--wide gebruiken. Op deze manier .content .content--wide. Deze heeft dezelfde functie als .content--compact.
Type Inhoud Begindatum Einddatum
School 100A001 02-02-2002 02-02-2022

Content met inpage

Wanneer je de inpage navigatie gebruikt is de modifier .content--inpage nodig. Zodat er maar één h1 op de pagina vetgedrukt is.

Hoofdkop

Inhoud van de pagina